Powered By Blogger

petek, 21. junij 2013

Točenje medu

Ko pomislimo na čebele, najprej pomislimo na med, ki ga nabirajo na rožah. Za en kilogram medu morajo čebele obiskati enmilijon cvetov. Čebele v panj prinašajo sladko medečino, ki vsebuje veliko vode. Da se čebele znebijo vode in se medečina zgosti jo prenašajo iz celice v celico in utripajo s krili. Ko med dozori, ga pred vlago zavarujejo tako, da ga pokrijejo z voščenimi pokrovčki.

Danes smo se slivniški naravoslovci 8. b razreda lotili točenja medu in žičenja nakladnih panjev.

Postopek točenja medu

  1. Pripravili smo prostor za točenje medu,
  2. iz panja smo odstranili satovja, ki so bile polne medu,
  3. satovja smo prenesli v prostor za točenje medu,
  4. vstavili smo jih v točilo in začeli točiti med,
  5. med smo precedili v posode za skladiščenje medu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar